17 maart 2017

Geurmelts

Geurmelts betekent letterlijk: Geurblokje gemaakt van wax. Geurmelts zijn kleine geurblokjes gemaakt uit Ekologische sojawas en een zachte parfum (natuurlijke etherische oliën). De melts gaan in een oliebrandertje met een waxinelichtje, de wax smelt en zo wordt de heerlijke geur verspreid. En ze zijn razend populair. Geen wonder: Ze verspreiden urenlang op een natuurlijke en veilige manier een fijne unieke en persoonlijke sfeer in huis! Ze zijn meerdere keren te gebruiken, de geur blijft. Als de geur weg is, even de melt aandoen, als deze bijna gesmolten is, kan het gemakkelijk worden verwijderd van de brander met een stukje keukenrol zo in de afvalbak. Vooral NIET in de gootsteen!!

Er zijn natuurlijk ook een paar gevaren aan de ze mooie en kleurijke melts. Kleine kinderen zien het als een snoepje, dus pas op. In de brander mogen alleen waxine lichtjes gebrand worden. Geen stompkaarsen of andere kaarsen, dit om brand te voorkomen.

Er zijn ook leuke kanten aan de melts voor mensen met astma en allergieën. De meeste mensen met astma en allergieën kunnen deze melts verdragen in tegenstelling tot een geurkaars.

Bepaalde waxsoorten smelten veel sneller waardoor de geurolie ook sneller verdampt. Onze wax heeft een smeltpunt van meer dan 60°. Daardoor smelt de wax langzamer en komt de geur langzamer en gedoseerder vrij, voor een lekkere geur in je huis. Gebruik per keer 1 tot 2 melts in je brander ( ligt aan de grootte van de brander). Houdt hierbij ook rekening met de ruimte waarin je ze brandt en wat je verwacht qua sterkte van de geur.